Anyż gwiaździsty to przyprawa, która pomaga zniwelować skutki przejedzenia. Pobudza wydzielanie soków żołądkowych, działa rozkurczowo i wiatropędnie, dlatego jest sprawdzonym środkiem na niestrawność, a także wzdęcia i gazy. Anyż gwiaździsty pomoże również w schorzeniach układu oddechowego, zwłaszcza w kaszlu, ponieważ pobudza wydzielanie śluzu, a tym samym działa wykrztuśne.
Anyż gwiazdkowy, podobnie jak inne przyprawy, najlepiej przechowywać oddzielnie, w szczelnie zamkniętym szklanym lub porcelanowym pojemniku, ponieważ szkodzą mu wysoka temperatura, światło, wilgoć oraz dostęp powietrza. Warto wiedzieć, że dłużej zachowuje swoją moc, jeżeli trzyma się go w formie niezmielonej.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: WIETNAM
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
|
|
| Wartość energetyczna (kcal) 337 |
| Tłuszcz 16 g | |
| Kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g | |
| Cholesterol 0 mg | |
| Sód 16 mg | |
| Potas 1 441 mg | |
| Węglowodany 50 g | |
| Błonnik 15 g | |
| Białko 18 g |
Twoja opinia może być pierwsza.