Cukier kokosowy to naturalny słodzik, który zdobywa coraz większą popularność wśród miłośników zdrowej żywności. Pozyskiwany z kwiatów palmy kokosowej, powstaje w procesie gotowania soku, a następnie odparowywania wody, co pozostawia cukier w formie kryształków lub granulek. Posiada oryginalny kokosowy smak i charakterystyczny zapach oraz karmelową barwę. W swoim składzie zawiera wiele cennych składników, np.: inulinę, wapń, potas, magnez, żelazo, cynk czy niektóre witaminy z grupy B.
Cukier kokosowy jest naturalną substancją słodzącą, stanowiącą bardzo dobrą alternatywę dla tradycyjnego cukru białego lub trzcinowego. Jest szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym: do wypieków, wyrobów cukierniczych oraz jako substancja słodząca - np. do słodzenia kawy i herbaty. Wybierając cukier kokosowy, zyskujesz nie tylko smaczny dodatek do wielu potraw, ale także produkt, który wspiera zdrowy styl życia.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Indonezja.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
| Składnik | Wartość w 100 g |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1574 kJ / 376 kcal |
| Tłuszcze | 0,1 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
| Węglowodany | 94 g |
| w tym cukry | 94 g |
| Błonnik | 0 g |
| Białko | 1 g |
| Sól | 0,03 g |
Twoja opinia może być pierwsza.