Uwaga!
Czarnuszka jest także nazywana czarnym kminkiem. Właściwości tej rośliny znane są już od czasów starożytnego Egiptu. W nasionach czarnuszki znajduje się wiele cennych składników i związków jak: aminokwasy, białka, węglowodany, olejki eteryczne, alkaloidy, saponiny i błonnik. Nasiona zawierają również wapń, żelazo, potas i sód. Z tego powodu regularne spożywanie i dodawanie nasion czarnuszki do wszelkiego rodzaju posiłków korzystnie wpływa nasz organizm i wzmacnia układ odpornościowy. Czarnuszka najchętniej stosowana jest w kuchni jako przyprawa. Nasiona czarnuszki mają dość ostry smak o korzennych nutach. Znakomicie sprawdza się jako kulinarny dodatek do tłustych mięs. Wzbogaci smak pieczywa, a także serów, zwłaszcza białych. Można ją spożywać w całych ziarnach, a także w postaci zmielonej. Przyprawę tą możemy dodawać praktycznie do każdej potrawy: zup i sosów, sałatek owocowych i warzywnych, jogurtów, ale także gorących napojów, naparów, herbat i kaw.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Syria/Indie
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Twoja opinia może być pierwsza.