Uwaga!
Kwasek cytrynowy jest organicznym związkiem chemicznym bardzo często i chętnie dodawanym do produktów spożywczych. Może być dodatkiem do konfitur, dżemów, galaretek i innych deserów. Co ciekawe, kwasek cytrynowy można pozyskać zarówno naturalnie, jak i syntetycznie. Kwasek cytrynowy a jego właściwości: zakwasza produkty, dzięki czemu zachowują one dłużej trwałość; mniejsze pH wpływa również korzystnie na witaminy, mikroelementy i przeciwutleniacze zawarte w produktach spożywczych - są one bardziej stabilne i łatwiej przyswajalne; nadaje orzeźwiający cytrynowy smak i aromat produktom; zapobiega przebarwianiu się owoców i warzyw; jest skutecznym środkiem czyszczącym - nadaje się do czyszczenia armatury, a także odkamieniania pralek i czajników.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: CHINY
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1189 kJ/274 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Twoja opinia może być pierwsza.