Uwaga!
Wiele osób zastanawia się, czy orkisz jest zdrowy, a przynajmniej zdrowszy od pszenicy? Otóż orkisz właściwości posiada w wielu aspektach bardziej korzystne dla ludzkiego organizmu. Orkiszowa mąka łatwo się rozpuszcza, dzięki czemu nie jest trudna w trawieniu. Przez to wymienione substancje przyswajają się stosunkowo szybko. Ze względu na obecność błonnika w jej składzie owa mąka jest polecana osobom chcącym obniżyć swojej ciśnienie krwi i zmniejszyć poziom złego cholesterolu. Dochodzi do tego korzystny wpływ na układ pokarmowy. Chodzi o zapobieganie biegunkom, wzdęciom, zaparciom. Orkiszowa mąka dobrze wpływa na metabolizm, dlatego jest dobrym rozwiązaniem dla osób na diecie odchudzającej. Witaminy z grupy B natomiast regulują gospodarkę hormonalną.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Węgry
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1412 kJ/334 kcal |
Tłuszcz | 2,26 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,51 g |
Węglowodany | 62,47 g |
w tym cukry | 3,04 g |
Błonnik | 5,93 g |
Białko | 12,89 g |
Sól | 0,01 g |
Twoja opinia może być pierwsza.