Treść testowa do samodzielnego ustawienia Sprawdź szczegóły X

MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000

1,50 

Gramatura:






Ilość:
wysyłka do 48 godzin
Ocena: 0 na 10 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

Najlepiej sprawdzająca się w wypiekach chlebowych. Mąka razowa żytnia typ 2000 zawiera dużo błonnika, skrobię, witaminy – głównie z grupy B oraz minerały – żelaza, manganu i potasu, a także nienasycone kwasy tłuszczowe. Należy do mąk, które zawierają gluten, za to ma niski dość niski indeks glikemiczny. Mąka żytnia uznawana jest za zdrowszą niż pszenna i lekkostrawną. Dlaczego? Łączy w sobie mnóstwo cennych składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na samopoczucie każdego człowieka. Wyróżnia ją solidna dawka węglowodanów, białek, tłuszczy, witamin oraz minerałów. Poza tym mąka żytnia dostarcza organizmowi wiele błonnika i karotenu. Ilość wartości odżywczych zależy przede wszystkim od typu wyrobu. Im jest on wyższy, tym więcej dobrych składników przekazuje do organizmu. 

Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.

Kraj pochodzenia: POLSKA


 INFORMACJE O ALERGENACH 

 W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.

 PRZECHOWYWANIE 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1260 kJ/301 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 2,5 g
Białko 8,1 g
Sól <0,01 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Polecamy