Uwaga!
Najlepiej sprawdzająca się w wypiekach chlebowych. Mąka razowa żytnia typ 2000 zawiera dużo błonnika, skrobię, witaminy – głównie z grupy B oraz minerały – żelaza, manganu i potasu, a także nienasycone kwasy tłuszczowe. Należy do mąk, które zawierają gluten, za to ma niski dość niski indeks glikemiczny. Mąka żytnia uznawana jest za zdrowszą niż pszenna i lekkostrawną. Dlaczego? Łączy w sobie mnóstwo cennych składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na samopoczucie każdego człowieka. Wyróżnia ją solidna dawka węglowodanów, białek, tłuszczy, witamin oraz minerałów. Poza tym mąka żytnia dostarcza organizmowi wiele błonnika i karotenu. Ilość wartości odżywczych zależy przede wszystkim od typu wyrobu. Im jest on wyższy, tym więcej dobrych składników przekazuje do organizmu.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: POLSKA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1260 kJ/301 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 2,5 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | <0,01 g |
Twoja opinia może być pierwsza.