Uwaga!
Migdały zawierają w sobie zarówno magnez czy potas, jak i fosfor, żelazo oraz wapń. Co więcej, migdały blanszowane są doskonałym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych. Odgrywają one ogromną rolę w procesie zmniejszania poziomu złego cholesterolu w organizmie. Wyróżniają się swoimi właściwościami i wartościami odżywczymi - mają dużo witaminy B2, witaminy B i błonnika. Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i pierwiastków mineralnych, zwłaszcza potasu. Właśnie m.in. dzięki tym substancjom migdały mogą zapobiec chorobom serca i cukrzycy, co zostało udowodnione naukowo. Są także polecane na nudności i zgagę w ciąży. Poza tym sprawdzą się w diecie wegetarian, osób odchudzających się i tych żyjących w ciągłym stresie.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Australia/USA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 2409 kJ/602 kcal |
Tłuszcz | 50,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,9 g |
Węglowodany | 9,5 g |
w tym cukry | 5 g |
Błonnik | 10,4 g |
Białko | 21,9 g |
Sól | 0,07 g |
Twoja opinia może być pierwsza.