Uwaga!
Pieprz biały jest produktem obróbki owocni pieprzu czarnego, a zarazem najszlachetniejszą częścią tej rośliny. W przeciwieństwie do pieprzu czarnego i zielonego ma łagodny smak, ale dość mocny zapach. Jest źródłem wielu ważnych dla zdrowia związków i minerałów, między innymi magnezu, błonnika, żelaza, wapnia, a także tłuszczów i protein. Ponadto, zawiera fosfor, sód, potas, selen i mangan oraz witaminy K, C, B1, B2, B6. Pieprz biały wpływa pozytywnie przede wszystkim na układ pokarmowy, łagodzi biegunkę, niestrawność i inne dolegliwości żołądkowe. Poza tym wzmaga apetyt, reguluje pracę narządów układu pokarmowego, poprawia metabolizm i przyspiesza spalanie kalorii.
Pieprz biały podkreśla smak sałatek, warzyw, pasztetów, soków warzywnych, a także wyrobów cukierniczych. Świetnie komponuje się z owocami morza. W formie ziaren wykorzystywany jest także w marynatach.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Wietnam.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1239 kJ / 296 kcal
- tłuszcz 2,12 g
w tym kwasy nasycone 0,63 g
- węglowodany 68,6 g
w tym cukry 0 g
- białko 10,4 g
- sól 0 g
Twoja opinia może być pierwsza.