Uwaga!
Płatki ziemniaczane to coraz bardziej popularny produkt na rynku spożywczym, ceniony za swoje właściwości. Powstają na skutek procesu mielenia i obsuszania ziemniaków. Wyglądem przypominają drobne wiórki w kolorze surowego kartofla. To powszechnie w gastronomii znany produkt wykorzystywany do zagęszczania zup, sosów lub dodawany do błyskawicznych puree. Pozbawione wody płatki cechują się małą liczbą kalorii. Zawierają białko, węglowodany. Znajdują się w nich witaminy A, K, D, C, E i te z grupy B. Podobnie jak świeże ziemniaki, kryją też w sobie minerały - wapń, magnez, żelazo, sód, potas i fosfor.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1464 kJ/364 kcal |
Tłuszcz | 2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 70,2 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Błonnik | 8 g |
Białko | 6,7 g |
Sól | 0,068 g |
Twoja opinia może być pierwsza.