Uwaga!
Jedni mówi, że ma delikatny smak, inni, że przypomina jajko, jeszcze inny, że smakuje ziemią. I wszyscy mają rację. Po pierwsze Kala Namak jest bardziej gorzka niż słona, dlatego stanowi raczej dodatkową przyprawę w kuchni lub element dekoracyjny. Dzięki jajecznemu smakowi okazuje się idealna do potraw wegetariańskich i wegańskich, jak np. tofucznica, faszerowane jajka czy wegański majonez. Z kolei ziemisty posmak doskonale pasuje do dań rybnych i grillowanych.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: PAKISTAN
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Waga |
500g |
---|---|
Wartość energetyczna |
0kJ / 0kcal |
Tłuszcz |
0g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0g |
Węglowodany |
0g |
W tym cukry |
0g |
Białko |
0g |
Sól |
98,7g |
Twoja opinia może być pierwsza.