Czarna soczewica zwana jest także belugą. Jej ziarna swoim wyglądem przypominają kawior. Głęboki smak czarnej soczewicy pasuje do zup, pikantnych przekąsek i kolorowych sałatek. Warto wspomnieć także o jej wyglądzie, czarna barwa prezentuje się na talerzu apetycznie. O czarnej soczewicy mówi się, że jest najzdrowsza, a to dzięki wysokiej zawartości antyoksydacyjnych barwników. Cechuje się szczególnie niskim indeksem glikemicznym i nie powodują szybkiego wzrostu stężenia gluzokozy we krwi, dlatego jest dobrym wyborem dla cukrzyków. Oprócz tego soczewica czarna jest bogata w mangan, żelazo, fosfor, potas i witaminę B6.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Kanada
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
| Wartość energetyczna | 1277 kJ/304 kcal |
| Tłuszcz | 1,8 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
| Węglowodany | 31 g |
| w tym cukry | 2,2 g |
| Błonnik | 29 g |
| Białko | 27 g |
| Sól | 0 g |
Twoja opinia może być pierwsza.