Uwaga!
Mąka graham 1850 wytwarzana jest podczas przemiału ziaren pszenicy. Bielmo (część wewnętrzna) zostaje niezwykle drobno zmielone, a następnie do powstałej mąki dodaje się grubo zmielone otręby. Proces taki nazywany jest przemiałem złożonym i w jego wyniku powstaje graham – mąka lekka i miałka, ale bogata w wartości odżywcze pochodzące z okrywy ziarna. Maka pszenna graham zapobiega anemii dzięki zawartości żelaza. Obecny w niej cynk odżywia włosy i paznokcie, zapobiega ich łamliwości, a wapń i fosfor dbają o mocne kości i zęby. Warto jeszcze wspomnieć, że obecny w wyrobie błonnik chroni także przed nowotworami, miażdżycą i cukrzycą. Mąka pszenna grahamto prozdrowotnyi odżywczy produkt który powinnien sie znależć w każdej kuchni. Warto nią zastąpić tradycyjną mąkę pszenną. Jej jedyną wadą jest zawartość glutenu.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: POLSKA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1294 kJ/309 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,47 g |
Węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Białko | 11,9 g |
Sól | <0,01 g |
Twoja opinia może być pierwsza.