Pieprz czarny jest często używaną przyprawą w każdej kuchni i wykazuje wiele korzystnych właściwości dla zdrowia. Jest ceniony przede wszystkim ze względu na swój charakterystyczny smak, który jest lekko pikantny, głęboki i bardzo wyrazisty. Nadaje on niepowtarzalnego aromatu zarówno potrawom wytrawnym, jak i słodkim.
Pieprz czarny naszemu naszemu organizmowi dostarcza wiele wartościowych substancji mineralnych takich jak wapń, mangan, żelazo, magnez, piperyn i błonnik. W skład pieprzu wchodzą także olejki eteryczne, które są odpowiedzialne za charakterystyczny smak przyprawy oraz właściwości rozgrzewające.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Wietnam.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
| Wartości odżywcze |
Wartość W 100g |
| Wartość energetyczna kcal |
251 kcal |
| Wartość energetyczna kJ |
1052 kJ |
| Tłuszcz |
3,3 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4g. |
| Węglowodany |
64g. |
| w tym cukry |
0,6g. |
| Błonnik |
25 g |
| Białko |
10 g |
| Sól |
0,05 g |
|
| |
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.