Płatki gryczane powstają na skutek gniecenia ziaren gryczanych. Posiadają bardzo mocny, wyrazisty smak oraz wysoką zawartość składników odżywczych.
To bogate źródło witamin, takich jak: witaminy z grupy B (B1, B2), witamina E, P oraz PP (niacyna). Ponadto w ich składzie można znaleźć minerały m.in.: magnez, siarka, żelazo, kobalt, jod, wapń, fosfor, cynk, miedź, nikiel oraz bor.
Można je przygotować na ciepło, gotując w mleku lub wodzie, lub jeść na surowo jako chrupiący dodatek do sałatek czy deserów. Płatki gryczane są nie tylko smaczne, ale również lekkostrawne i bogate w błonnik, co czyni je idealnym składnikiem diety fit.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.