Uwaga!
Płatki pszenne powstają z ziaren najpopularniejszego ze zbóż pszenicy. Dzięki niewielkiemu stopniowi przetworzenia płatki te posiadają wszystkie właściwości pszenicy. Zawierają błonnik, witaminy i minerały, które mogą zmniejszyć ryzyko chorób układu krążenia, takich jak choroby serca i udar . Są bogate w węglowodany i nienasycone kwasy tłuszczowe oraz są źródłem witamin D, C oraz E, fosforu, cynku, wapnia, żelaza, a także potasu. Płatki pszenne są doskonałym źródłem energii, a ich regularne spożywanie wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.
Idealne dla diabetyków i osób dbających o kontrolę poziomu cukru we krwi. Płatki te nie zawierają żadnego dodanego cukru — naturalnego ani przetworzonego.
Produkt doskonale nadaje się na szybkie i wartościowe śniadanie, jako dodatek do mleka, jogurtów, napojów roślinnych oraz do wypieku ciast.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze w 100g
-
Wartość energetyczna
1572kJ / 362kcal
Tłuszcz 3,3g
w tym tłuszcze nasycone 0,8g
Węglowodany 64g
w tym cukry 2,8g
Błonnik pokarmowy 12g
Białko 13g
Sól 0,01g
|
|
Twoja opinia może być pierwsza.