Uwaga!
Skrobia kukurydziana ma właściwości zagęszczające, dlatego znajduje zastosowanie w kuchni jako zagęszczacz do potraw oraz dodatek do wypieków, nadając im drobną teksturę. Poza tym sprawdza się jako odplamiacz i przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych. Skrobia kukurydziana, inaczej mazeina, jest otrzymywana z białych pręcików kukurydzy - inaczej niż mąka kukurydziana, którą uzyskuje się z ziaren kukurydzy. Jest produktem bezglutenowym, ma postać proszku i charakteryzuje się białą barwą i neutralnym zapachem. Jest produktem bez glutenu.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: WĘGRY, BUŁGARIA, POLSKA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1513 kJ/356 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 87,5 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0,45 g |
Sól | 0,18 g |
Twoja opinia może być pierwsza.