Liofilizowane jeżyny to zdrowe i pyszne owoce . Są to owoce bez słodzików ani konserwantów. Mają naturalny słodki i cierpki smak, który sprawia, że są idealną przekąską. Liofilizowane jeżyny są doskonałym źródłem błonnika, witamin C, K, A i przeciwutleniaczy. Zawierają różne minerały, np potas, mangan i magnez, które są ważne dla zdrowia serca, mięśni i układu nerwowego. To bogate źródło antyoksydantów, zwłaszcza antocyjanów.
Idealnie nadaje się do wzbogacenia porannej owsianki, kaszy mannie, budyniu czy naparu z herbaty, deserów, lodów i potraw.
Proces liofilizacji to proces suszenia umożliwiający przechowywanie żywności bez konserwantów, w temperaturze pokojowej przez wiele miesięcy, a nawet lat.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna |
1200 kJ/287 kcal |
Tłuszcz |
6,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,0 g |
Węglowodany |
39,6 g |
w tym cukry |
39,6 g |
Błonnik |
20 g |
Białko |
7,6 g |
Sól |
0,0 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.