Płatki jaglane to jeden z najbardziej wartościowych produktów zbożowych. Powstają z prosa, podobnie jak kasza jaglana, z tym że zostają poddane lekkiej obróbce - parowaniu i zgnieceniu.
Spożywając płatki jaglane dostarczamy witaminy z grup B (w tym kwas foliowy) oraz witamina E, która pomaga budować odporność organizmu oraz opóźniają proces starzenia. Do tego dochodzi bogactwo minerałów takich jak żelazo, magnez, potas, fosfor i miedź. Płatki dzięki dużej zawartości błonnika, gwarantują czucie sytości na cały dzień, a także regulują przemianę materii.
Poprawie ulegają skóra, paznokcie i włosy, a wapń i fosfor zawarte w płatkach jaglanych wpływają do dobry stan kości. Proso nie zawiera glutenu co sprawia, że płatki jaglane są produktem w pełni bezpiecznym dla osób chorujących na celiakię, stosujących dietę bezglutenową.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna |
391 kcal |
Tłuszcz |
3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
Węglowodany |
80,5 g |
Błonnik |
3,8 g |
Białko |
8,7 g |
Sól |
0 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.