Uwaga!
Sól himalajska może wykazywać działanie antybakteryjne, tonizujące i przeciwzapalne. Dlatego też, warto stosować ją podczas zabiegów pielęgnacyjnych na przykład, podczas kąpieli. Dodatkowo, niniejszy produkt doskonale sprawdzi się w roli składnika domowego peelingu. Sól ta wydobywana jest ręcznie i nie zawiera w składzie zanieczyszczeń. W związku z tym jest to najczystsza sól dostępna na ziemi. Jest ona naturalnie różowa dzięki zawartości dużej liczby pierwiastków chemicznych. Soli himalajską używa się głównie do przyprawienia i nadania smaku potrawom, dzięki czemu nie są one jałowe i mało wyraziste. Taką sól można dodawać dosłownie do wszystkich dań, a nawet drinków, ciast czy deserów. Sól himalajska świetnie sprawdzi się jako uzupełnienie wytrawnych dań w formie pieczeni, gulaszy, codziennych zup, dowolnych potraw mięsnych, sałatek czy popularnych kanapek.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Pakistan
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 0 kJ/0 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 98 g |
Twoja opinia może być pierwsza.